ZNANSTVENICI OTKRILI: Nakon koliko vremena ženama dosadi seks s partnerom i zašto se to događa

1064

Par u krevetu

Žene imaju dva puta veće izglede od muškarca izgubiti interes za seksom kada žive s partnerom u dugoj vezi, pokazalo je britansko istraživanje stajališta o spolnim odnosima, prenosi BBC.

Utvrđeno je da i muškarci i žene s godinama gube strast, no to je uočljivije kod žena u dugim vezama, piše portal Net.hr.

Lošije zdravstveno stanje i pomanjkanje emotivnih veza utječu na želju oba partnera za seksom.
Izbjegavati lijekove

Istraživanjem, čiji su rezultati objavljeni u časopisu BMJ Open, bilo je obuhvaćeno gotovo 5000 muškaraca i 6700 žena.

Britanski znanstvenici kažu kako pomanjkanje seksualne želje treba liječiti tako da se promatra osoba u cjelini umjesto da se pribjegava lijekovima.
Terapeutkinja Ammanda Major kaže kako gubitak interesa za seks nije nužno abnormalan jer je mnogo različitih razloga zbog kojih se potrebe žena i muškaraca mijenjaju.
“Za neke to je prirodno, no kod drugih izaziva patnju i jad”, kaže ona.
Ukupno 15 posto muškaraca i 34 posto žena obuhvaćenih istraživanjem kazalo je kako je u godini prije bilo nezainteresirano za seks najmanje tri mjeseca.
Kod muškaraca je gubitak interesa najintenzivniji u dobi od 35 do 44 godine, dok je kod žena pad interesa najveći od 55 do 64 godine.

Znanstvenici sa Sveučilišta Southampton i University College London kažu da ne postoje dokazi da menopauza u tome igra ulogu.
Utvrdili su da su za žene posebno jak uzrok gubitka interesa za seks mala djeca u domu.

Lošije tjelesno i mentalno zdravlje, loša komunikacija među partnerima i pomanjkanje emocija tijekom spolnih odnosa glavni su razlozi gubitka interesa za muškarce i žene.
Istraživanje je pokazalo i da je kod onih koji su kazali da je “uvijek jednostavno razgovarati o seksu s partnerom” gubitak interesa bio najmanji.
Znanstvenici kažu i da je vjerojatnost da kažu kako su izgubili interes za seks bila veća kod onih čiji su partneri imali seksualnih teškoća ili kod onih koji su se osjećali manje sretnima u vezi.
Kod žena je faktor pri gubitku interesa bio i razlika u sklonostima u spolnom odnosu piše portal Net.hr.

LEAVE A REPLY