VELIKO OTKRIĆE – NADA ZA ZA OBOLJELE: Ova bobica ubija 70 posto stanica raka!

481

bobice-ubijaju-stanice-raka

Riječ je o prelomnom otkriću, tvrde znanstvenici koji su u studiji pokazali kako crvene bobice iz prašume kraj australskog Queenslanda ubija stanice raka brzinski i s minimalnim nuspojavama.

Dok znanstveni laboratoriji diljem svijeta već desetljećima neumorno testiraju potencijalne nove lijekove za rak i njegove brojne oblike, ekipa predvođena dr. Glenom Boyleom smatra kako je došla do šokantnog otkrića koje bi moglo spasiti na milijune života, piše Diply, a prenosi express.hr.

Znanstvenici iz Berghofer Instituta za medicinska istraživanja uspješno su izolirali sastojak iz bobice koji ubija rak te dokazali kako ima snažan učinak na tumore glave, vrata, dojke, crijeva, prostate kao i na melanom.

Šumska bobica iz prašume specifična za australsku divljinu sadrži kemijski spoj nazvan EBC-46, koji je testiran na brojnim životinjama s raznim tipovima tumora. Za sada su njegovi efekti potvrđeni na preko 300 mački, pasa i konja te tazmanijskih vragova. Sastojak se nalazi u sjemenki, a vrlo je kompliciran proces estrakcije i pročišćavanja samog spoja. Ipak, potvrđeno je kako je nakon liječenja s njim oko 75 posto tumora nestalo te se nisu vratili.

– Vjerujemo kako će EBC-46 zasigurno djelovati i na ljudima, jer pokreće staničnu reakciju u kojoj se prekida snabdijevanje tumora s krvi – rekao je vođa istraživanja, dr. Boyle.

Izvor: Prirodadaje.com

LEAVE A REPLY