SUDBINA UVIJEK NAPRAVI SVOJE: Maja Kovačević pronašla majku nakon 37 godina!

906

maja-kovacevic-pismo

Maja Kovačević iz Srbije preko Facebooka je pronašla svoju biološku majku, i to nakon 37 godina.

[AdsWithin]Maja je naime putem društvenih mreža objavila apel za pomoć da pronađe majku koja ju je ostavila u zgradi u centru Beograda prije 37 godina. Njen pokušaj nije bilo uzaludan – putem Facebooka stigla je poruka od obitelji njezine biološke majke, javlja Blic.

Nakon više od 30 godina prvi put je preko telefona čula glas svoje biološke majke!

– Sudbina uvijek napravi svoje. Dogovorile smo se da se vidimo – rekla je Maja Kovačević za Blic.

Svoju sreću podijelila je i na Facebooku. Napisala je da nema sretnije osobe od nje danas.

– Uspjela sam. Hvala svima od srca koji su bili uz mene i pružali mi neizmjernu podršku – dodala je na toj društvenoj mreži.

Pismo koje je uzdralo javnost, i koje je na kraju dovelo do sretnog završetka ove priče, Maja je započela riječima: “Molim sve koji me poznaju, a i one koji me ne poznaju da mi pomognu da pronađem svoju biološku majku.”

Maja Kovačević
Maja Kovačević

– Rođena sam 09.01.1979. Pronađena sam 14.01.1979. u stambenoj zgradi u Deligradskoj 14 na Slaviji u Beogradu. Pored mene je bila poruka koju je ostavila navodno moja majka. Odnesena sam u Zvečansku odakle sam kasnije usvojena – piše Maja i dodaje da već godinama pokušava da dođe do istine kako se tog 14. 01. našla u toj zgradi i ko je tu donio i ostavio.

– Svi moji dosadašnji pokušaji su bili bezuspješni. Zato vas još jednom molim da ovo moje pismo i tekst dijelite pa će se možda pronaći neko ko će moći da mi da odgovore na moja pitanja – napisala je.

Želim, dodaje, samo da napomenem da koji god je razlog mog ostavljanja ja se neću ljutiti jer najviše od svega želim da pronađem svoju biološku majku i da znam ko sam JA i da li imam možda nekog brata ili sestru.

Prema podacima koje posjeduje, ovu ženu je pronašao vojnik, ali priče koje je čula su drugačije.

– Pronašao me je skroz drugi čovjek. A što je najstrašnije i vojnik i taj drugi tvrde da su me oni pronašli. Kome vjerovati – u dilemi je Maja Kovačević.

Kako kaže, policijski zapisnik ne postoji već samo krivična prijava koju je napisao policajac koji je vršio uviđaj. Čudna okolnost je, prema Majinim riječima, to što je on u tom trenutku živio u istoj zgradi gdje i njeni roditelji koji su je usvojili.

LEAVE A REPLY