ŠOKANTNA STATISTIKA: Migranti u Njemačkoj za 4 mjeseca počinili 69.000 krivičnih djela

391

policija-njemacka-700

Migranti su u prvom kvartalu ove godine u Njemačkoj počinili ili pokušali da počine oko 69.000 krivičnih djela, navodi se u izvještaju njemačke Kancelarije federalne kriminalističke policije (BKA), prenosi Reuters.

Agencija navodi da bi ovaj izveštaj federalne policije mogao da pojača uznemirenost, posebno u anti-imigrantskim grupama, u vezi sa liberalnom migrantskom politikom njemačke kancelarke Angele Merkel.

Agencija navodi da je u Njemačkoj prošle godine zabilježen rekordni priliv od više od milion migranata i da je raširena zabrinutost oko toga kako će najveća privreda Evrope uspjeti da ih integriše i osigura bezbjednost.

Među počiniocima krivičnih djela pominju se i migranti iz Srbije, a kako piše u izvještaju BKA “migranti iz sjeverne Afrike, Gruzije i Srbije disproporcionalno su zastupljeni među osumnjičenima”.

Navodi se i da su “apsolutne brojke krivičnih djela koja su počinili Sirijci, Agganistanci i Iračani – tri najveće grupe azilanata u Njemačkoj – visoke, ali imajući u vidu proporciju u odnosu na broj migranata na koje se odnose, njihovo učestvovanje u krivičnim delima je jasno disproporcionalno nisko”.

Njemačka federalna policija navodi i da “veliki većina migranata nije počinila nijedno krivično djelo”.

LEAVE A REPLY