PJEVAČICA PLAKALA NA SUDU: Hanku Paldum optužili da je maltretirala ljude u logoru, a ona…

510

hanka-paldum-700

Prava drama odvijala se jučer u Općinskom sudu u Sarajevu tokom emotivnog svjedočenja Hanke Paldum, u nastavku glavnog pretresa po tužbi koju je popularna bh. pjevačica podnijela protiv advokata Duška Tomića i njegovog klijenta Gorana Goluba.

Paldum je tužbu podnijela zbog klevete i nanesene duševne boli, piše portal Cafe.ba.

Godine 2013., naime, u medijima su osvanule tvrdnje Goluba, koji je za vrijeme rata bio zatvoren u logoru Silos u Tarčinu, da ga je popularna pjevačica 1993. fizički maltretirala, što mu je prouzrokovalo trajna oštećenja. Prema njegovim navodima, Paldum mu je naredila da legne na zemlju, a potom mu je nogom “zgnječila spolni organ”, zbog čega, kako je kazao, kasnije nije mogao imati djecu.

Poznata bosanska pjevačica Hanka Paldum plakala je u sudu u Sarajevu, tvrdeći da nikada tokom rata nije ni vidjela, a kamoli maltretirala ratne zarobljenike.

Hanka Paldum je tužila advokata Duška Tomića i njegovog klijenta Gorana Goluba, koji je bio zarobljenik tokom rata i koji je izjavio da ga je pjevačica maltretirala u logoru, tako što mu je naredila da legne i gazila ga po polnom organu, zbog čega kasnije nije mogao da ima djecu.

Ona je na sudu rekla da je tokom rata samo jednom izašla iz Sarajeva, 1993. godine, kada je išla da pjeva na frontu.

– Bilo je to septembra 1993. kada sam, zajedno s još nekoliko pjevača iz umjetničke čete, išla na linije kako bismo se družili i pjevali našim borcima na slobodnim teritorijama. Tokom tog putovanja nijednom nisam srela bilo kakvog zarobljenika, a kamoli da sam nekoga maltretirala – rekla je Hanka Paldum na sudu.

LEAVE A REPLY