NOVA LIMUZINA ZA PUTINA: Hoće li konstruktori ovaj put imati sreće, prošla mu se nije dopala

368

marussia-L2

Ruska agencija Lenta objavila je maketu nove ruske superlimuzine, Marussje L2, koja će biti namijenjena predsjedniku Vladimiru Putinu i ostalim visokim kremaljskim dužnosnicima. Marussia ili Marusja, kako se izgovara, zapravo je najnarodskije rusko žensko.

[AdsWithin]Ta limuzina će 100 kliometara na sat dostizat će za 4,2 sekunde. Iako se na otkriva od kojeg će je materijala izrađivati, radit će se po tehnici kao i bolidi Formule 1 – što lakši, brži i sigurniji. Ovjes će također biti kao u Formuli.

Automobil će, naravno, imati automatizirani kokpit koji će se izrađivati u najpoznatijoj ruskoj tvornici satova Denisov. Limuzina će biti blindirana i moći će izdržati i lakši nuklearni udar. Stakla će biti zatamnjena i neprobojna.

Marussia će se proizvoditi u ograničenoj količini i služiti isključivo kao dužnosnički automobil pa ga, zasad, nitko neće moći kupiti na tržištu. Projekt tog ruskog turboauta napravili su stručnjaci Središnjeg znanstveno-istraživačkog instituta automobilistike i autodinamike (NAMI).

Automobil će se proizvoditi u moskovskoj tvornici ZIL, gdje se i sada rade državnički automobili za Kremlj, i to u suradnji s tvrtkom Marussia Motors Nikolaja Fomenka, poznatog ruskog autoinženjera, kaskadera i vozača relija koja proizvodi vozila po narudžbi. Kako pišu ruski mediji, proizvodnja superlimuzine trebala bi početi 2015. godine.

Ipak, čitav ovaj priojekt je još pod znakom pitanja zato što je ruski predsjednik, kad je riječ o limuzinama koje se za njega konstruiraju, jako izbirljiv.

Putin je odavno izrazio želju da se, umjesto u Mercedesu S klase, vozi u limuzini domaće proizvodnje. Prvi se zadatka latio ruski proizvođač ZiL, ali njihov koncept nije zadovoljio Putinove želje.

Ruskom predsjedniku nije se dopao dizajn ZiL-ovog modela 4112p, koji je tradicionalni proizvođač vozila za ruske funkcionere. A kako je taj model izgledapo možete vidjeti na ovoj fotografiji:

zil-za-putina-640

LEAVE A REPLY