NEPOZNATI DETALJ IZ ŽIVOTA NIKOLE TESLE: Prema jednoj vrsti žena imao je poseban odnos…

464

Nikola Tesla

Nikola Tesla bio je genijalac čiji su izumi suvremenom svijetu donijeli revoluciju, a kad u to ubrojimo činjenicu da je živio prilično siromašnim životom s obzirom na sve što je izumio i izgradio, Tesla definitivno spada u najveće junake modernog doba.

Poznat je bio po tome što je sanjao o slavi i bogatstvu. Svojim je prijateljima uvijek govorio da će biti poznat i bogat te da će i oni profitirati od toga. Nažalost, Tesla je bio veliki inovator, ali ne i dobar biznismen.

S obzirom na sve što nam je ostavio, bio je velik čovjek, no imao je i on svojih mana. Najveća među njima bio je poseban odnos prema ženama.

Kako piše portal Net.hr, Tesla je mrzio žene koje su nosile nakit, žene koje su bile odjevene tako da su željele pridobiti nečiju pozornost, a ono što nikako nije mogao podnijeti bile su debele žene.

Čak i one prirodno ‘velike’, visoke žene s većim bokovima i širim ramenima, Tesla ih nije mogao smisliti.

Svoje je stavove nerijetko prenosio na ljude u svojem okruženju, tako je jednom prigodom svojoj tajnici uputio kritiku zbog toga što je nosila nešto moderno, što on nije mogao smisliti.

Haljinu koju je sama sašila nazvao je monstruoznom, rekao joj da je ona rob modne industrije te ju je poslao kući na presvlačenje.

LEAVE A REPLY