KRENUO STOPAMA “YUGA”: “Srpski” FIAT proglašen jednim od najgorih automobila u SAD-u!

302

fiat-500l-700

Američki magazin “Consumer Reports”, koji već decenijama testira i upoređuje proizvode na tržištu SAD, objavio je najnoviju listu 10 najgorih modela u toj zemlji.

Automobili su svrstani prema klasama, a u segmentu kompaktnih vozila neslavna titula pripala je FIAT-u 500L.

Pored toga što je dobio najnižu ocjenu među testiranim kompaktnim modelima na američkom tržištu, FIAT 500L je zabilježio i najgori skor (31 od 100) od 10 pomenutih vozila koja se nalaze na začelju u svojim klasama. “Consumer Reports” ocjenjuje automobile na osnovu četiri kriterijuma – testiranja u vožnji, pouzdanosti, zadovoljstva vlasnika i bezbednosti.

Prema njihovoj analizi, FIAT 500L je najnepouzdaniji automobil među modelima koji se tranutno mogu naći u američkim prodajnim salonima. Za njega kažu i da je previše tvrd u vožnji, te da je vozačeva pozicija čudno postavljena. Osim toga, anketirani vlasnici FIAT-a 500L izjavili su da je njihovo zadovoljstvo svojim automobilom – ispod prosjeka.

Ako ste možda pomislili da je ovako loš rezultat modela 500L posljedica predrasuda koje u Americi vladaju prema FIAT-ovim vozilima, prevarili ste se s obzirom da “Consumer Reports” nije bio blagonaklon čak ni prema jednom od njemačkih premijum proizvođača.

Naime, Mercedesova kupe limuzina CLA proglašena je u istom ispitivanju za najgori automobil u segmentu kompaktnih luksuznih vozila.

Na listi 10 najgorih ipak donimiraju modeli američkih automobilskih giganata (6), dok su dva mjesta zauzeli japanski automobili (oba marke Mitsubishi) a među najgore ocjenjenim u svojoj klasi je i jedan britanski model, Land Rover Discovery Sport.

LEAVE A REPLY