IMALA JE SAMO 9 GODINA: "Tata me silovao dok je mama mrtva pijana ležala na podu"

373

zlostavljanje-silovanje

Kada joj se to prvi put dogodilo Karina je imala devet godina. Bila je gola i upravo se počela oblačiti u svojoj sobi nakon tuširanja. Vrata njene sobe su se otvorila. Bio je to njen pijani otac koji je upao unutra, gurno prema krevetu, a onda ju je počeo pipati i šaptati: “Ako nekome kažeš, ubit ću te!”

Karina nije ni shvaćala što joj se događa, osim što joj je bilo jasno da joj je otac nasilnik koji ju je opet napao. Kada joj se majka vratila kući iz bolnice gdje je išla primiti antibiotike za tuberkulozu s kojom se borila, upitala je supruga zašto su mu je šlic na hlačama otvoren, te zbog čega je kći skoro gola i plače u krevetu. Pijani muž je odgovorio da nema pojma.

Karina danas ima 14 godina i za Daily Beast je ispričala kako joj je život do danas izgledao kao beskraj ispunjen mučenjem, silovanjem i torturama.

“Naučila sam čuvati tajnu, naučila sam šutjeti o ocu koji me silovao. Svaki put kad me silovao bio je pijan, a ja sam plakala i preklinjala ga da prestane. I moja majka je bila pijanica koja ništa nije čula. Otac je često do krvi znao pretući moju majku ispred mene i mojih dvoje braće i starije sestre.”

Policija i socijalni radnici ovakve priče čuju svakodnevno u svim zemljama svijeta, ali u Moldaviji su puno više uobičajene nego bilo gdje drugdje. To su priče koje reflektiraju očajno stanje u društvu koje je na rubu kolapsa, u kojem je obiteljsko nasilje normalno, kao i trgovina ljudima.

Psihologinja Lidia Gorceag koja radi s Karinom kaže:

“Karinin otac nije bio pedofil. On je ruina od osobe, školski primjer potpuno propale osobnosti i čovječnosti.”

Karinina majka je povremeno vidjela kako njezin suprug siluje njihovu kćer, ali nije nikada zvala policiju. Policiju nisu zvali ni članovi obitelji, niti njezini učitelji u školi.

Prošle je godine njezin otac konačno osuđen. Dobio je kaznu od 18 godina zatvora. Karinu su razdvojili od majke alkoholičarke i smjestili su je u sklonište koje je privremeni smještaj za još 500 žrtava, što je dvostruko veći broj od broja žrtva godinu dana ranije.

LEAVE A REPLY