DRAMATIČNA SNIMKA UBOJSTVA KOJE JE AMERIKU DIGLO NA NOGE: Žena ubijenog sve je snimila!

434

charlotte-pucnjava-policija

Televizija NBC objavila je u petak dramatičnu amatersku videosnimku na kojoj se vidi trenutak kada je američka policija hitcima ustrijelila crnca, što je potaknulo tri noći napetih prosvjeda u gradu Charlotteu, na jugoistoku Sjedinjenih Država.

Scott je, navodi policija, teško ranjen iz vatrenog oružja dok je odbijao baciti svoj pištolj. Članovi njegove obitelji tvrde pak da je u ruci imao samo knjigu i da je mirno čekao sina na autobusnoj stanici..

Snimku koju je objavio NBC načinila je žena ubijenoga, Rakeyia Scott. Snimajući svojim pametnim telefonom ona se približila mjestu na kojemu je nekoliko policajaca u neprobojnim prslucima držalo upereno oružje u njezina supruga.

“Ne pucajte! Ne pucajte! Nije naoružan! Ništa nije učinio!”, preklinjala je supruga koja je bila desetak metara udaljena od mjesta događaja.

“Baci oružje! Baci oružje!”, naređuje policajac, ali se ne vidi gdje je točno Keith Lamont Scott.

“On nema oružje! Ima problem s mozgom. Ništa vam neće, upravo je uzeo lijek!”, upozorava Rakeyia Scott.

Žena zatim dovikuje svom mužu: “Keith, nedaj da razbiju prozor, izađi iz auta! Keith, ne čini to! Izađi iz auta! Ne čini to! Keith!”

U tom se trenutku čuje nekoliko detonacija i prestrašena žena počinje vikati: “Pucali ste u njega? Pucali ste ? Bolje za vas da nije mrtav!”

Rakeyia Scott nastavlja snimati dok njezin suprug leži potrbuške na cesti okružen četvoricom policajaca.

“Ovi su policajci pucali u mog muža, bolje im je da je živ jer im ništa nije učinio”, rekla je na kraju.

Na ovom snimku se nažalost ne vide ključni detalji, a policija u Charlotteu zasad ne želi pak objaviti drugu videosnimku na kojoj se vidi kako su policajci postupali, što se događalo kad su u Keitha Lamonta Scotta ispalili smrtonosne hice.

LEAVE A REPLY